نام تجاری خودتون را برای قضاوت و انتخاب بهتر آماده کنید

8 بهمن 1397

توسط : علیرضا ملک زاده

آیا مهارت گمشده ای در بین مدیران و صاحبان کسب وکار می شناسید؟
شناخت عناصر بصری برند یکی از مهارتهای گمشده در بین مدیران و صاحبان کسب وکار
یکی از مهارتها و دانش هایی که مدیران و صاحبان کسب و کار می بایستی در کنار دانش و مهارتهای مدیریت و بازاریابی بیاموزند آشنایی و دانش شناخت عناصر بصری برند وارتباطات آن می باشد.
متاسفانه تقریبا در تمام دوره های آموزش مدیریت کسب و کار، هیچ واحد درسی یا کارگاهی برای این موضوع در نظر گرفته نشده است.
شاید دلیل این موضوع کمرنگ بودن حضورهنرمندان، کارشناسان و مدیران هنری در حوزه مدیریت برند می باشد.
همانطورکه برعکس مورد بالا یکی از مهارتهای و دانش های گمشده در دانشگاهها، مراکز هنری و گرافیک و حتی فنی و مهندسی ، مهارتهای مربوط به مدیریت، فروش و مذاکره می باشد که آموزش و یادگیری آن برای تمامی هنرمندان علی الخصوص آنهایی که ‍پا به دنیای کسب و کارها می گذارند بسیار ضروری و لازم می باشد.
درطی سالها تجربه و همکاری با مدیران و صاحبان کسب و کار در حوزه های مختلف ، شاهد این بودم که تقریبا اکثر آنها به دلیل عدم آگاهی از عناصر بصری برند، قواعد و استانداردهای مربوط به نام تجاری و تبلیغات ، در انتخاب مهمترین عوامل تاثیر گذار در رشد و توسعه کسب و کارشان دچار خطاهای زیادی شده بودند.
آنها قبل از آشنا شدن و آگاهی از ارزش سرمایه ای این عناصر ، کوچکترین توجهی برای نگهداری و پرورش آن نداشتند.
عدم آگاهی مدیران و صاحبان کسب و کار از مفاهیم اصلی مرتبط با برند مانند نام تجاری ، لوگو، هویت سازمانی، بسته بندی، ابزارها و ارتباطات یکپارچه بازاریابی ، عناصر تبلیغات مکتوب ، رسانه های محیطی، رسانه های مجازی و حتی خدمات عکاسی ، باعث پایین بودن سطح عناصر بصری و حتی کلامی نام تجاری و کسب و کارآنها بوده است.
شاید هم کمرنگ بودن فاکتور رقابت و عدم شفافیت مالی برندها به دلیل نبودن برندهای جهانی در ایران باعث پایین بودن دانش صاحبان کسب و کار در این حوزه بوده است.
عناصر بصری در کنار بسیاری از فاکتورهای دیگر در ارزش گزاری یک برند تاثیر بسزایی دارند.
همانطور که همه ما به عنوان یک مدیر یا صاحب یک کسب و کار به ظاهر و المانهای بصری خودمان اهمیت داده و با گذر زمان نیز برای بهبود و به روز شدن آن ، در حال بازنگری خودمان هستیم و حتی از نزدیکان و عزیزانمان هم در این خصوص کمک میخواهیم، عناصر بصری برند ما هم نیاز مبرم به داشتن همین چرخه را دارند.
برای بر قراری ارتباط بیشتر با این مفهوم از شما میخواهم کمی از قدرت تخیل خود استفاده و مثال زیر را در ذهن خود بازسازی کنید:
فرض کنید به یک سمینار بزرگ در خصوص یکی از موضوعات مرتبط به کسب و کارمان و یا هر موضوع دیگری دعوت هستیم.
بسیاری از صاحبان و مدیران کسب و کارهای دیگر که البته شناختی از آنها نداریم هم در این جمع حضور دارند.
در بدو ورود و در همان مدت زمانی که هنوز ارتباط کلامی و موضوعی با دیگر میهمانان برقرار نشده به نظر شما چه عواملی باعث قضاوتها و اطلاعات اولیه ما از دیگر میهمانان خواهد بود؟


قبل از اینکه با کسی ارتباط برقرار کنید معیار قضاوت یا انتخاب شما برای برقراری ارتباط چیست؟
آیاقبل از اینکه کسی لب له سخن باز کند و شما را تحت تاثیر قرار دهد شما میتوانید قضاوت کنید که کدام یک از افراد حاضر دکتر است یا استاد دانشگاه؟ مدیر است یا صاحب یک کسب و کار؟ میهمانه یا میزبان؟ و ...
به راستی به غیر از ظاهر و عناصر بصری افراد چه چیز دیگری میتواند مشخصه برند آنها باشد؟
کت و شلوار، کفش، ساعت و حتی گوشی موبایل، آرایش صورت و مو، بوی مربوط به افراد و حتی تن صدا و نحوه گفتار آنها با دیگران ، مهمتر از همه زبان بدن آنها و خیلی از المانهایی که از طریق پیغامهای تصویری و احساسی به مغز ما میرسند ، باعث ترجمه و انتقال یکسری اطلاعات و نهایتا قضاوت های اولیه ما قبل اینکه افراد را بشناسیم خواهد بود.


روی شلف فروشگاه هم همین سمینار فرضی وجود دارد.
شلف مربوط به چای را در نظر بگیرید،‌با فرض اینکه هیچ برند خاصی را نمی شناسید و برای اولین بار قصد انتخاب و خرید این محصول را دارید.
چه اتفاقی می افتد؟


نام محصول، رنگ بسته بندی، خود بسته بندی، ابعاد بسته بندی، لوگوی محصول، بوی محصول و حتی قسمتی از شلف یا جایگاهی که در آن قرار گرفته همگی عامل قضاوت و تصمیم گیری ما برای انتخاب و خرید یک نام تجاری قبل از اطمینان از کیفیت آن می باشد.
این دو مثال مشخص کننده اهمیتی است که عناصر بصری در زندگی ما دارد.
یک نام تجاری موجودی زنده است که دارای ادراک، احساس و یکسری عناصر بصری مرتبط با شخصیتش می باشد که باعث انتخاب و قضاوت اولیه مصرف کننده از آن میگردد.
در صورتیکه مصرف کننده بعد از مدتی از قضاوت و انتخابی که کرده رضایت داشته و از این انتخاب برای دیگران هم تعریف کند، این همان لحظه ای است که نام تجاری به بلوغ رسیده و لقب برند به او اهدا میگردد.
پس بیایید به این موجود زنده با نگاهی متفاوت رسیدگی کنیم.
زنده بودن و پویا بودن نیازمند به روز بودن و سازگار بودن دارد.
هیچکدوم از ما نمیتوانیم با لباسهای قدیمیمون یا لباس راحتیمون به اون سمینار برویم ، حتما قضاوت خوبی از ما نمیکنند.

پس نام تجاری خودتون را برای قضاوت و انتخاب بهتر آماده کنید.

و در نظر داشته باشید یکی از عواملی که جایگاه شما یا برند شما را مشخص میکند کیفیت عناصر بصری مرتبط به آن می باشد.


فرم ارسال نظرات